Gerenommeerde merken
Uitgebreide showtuin
Persoonlijk & eerlijk advies
Gespecialiseerd in maatwerk

Overkapping met glazen schuifdeuren aanschaffen? Dit wil je weten

Verandaliving collectie met glazen schuifdeuren

Een overkapping is fijn, maar als je het hele jaar door ultiem van je buitenruimte wilt genieten, breid je deze uit met zijwanden en een voorwand. Zo wordt het een tuinkamer en geniet je het hele jaar door van je overkapping. Een hele mooie oplossing hiervoor is een wand van glazen schuifdeuren. Ook wel glazen schuifwanden genoemd. Benieuwd wat voor typen er zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf hiervan? Lees dan vooral verder!

 

glazen schuifdeuren


De verschillen tussen glazen schuifdeuren, schuifwanden en een schuifpui 

Allereerst bedoelen we met schuifdeuren en schuifwanden dus eigenlijk hetzelfde. Het zijn allebei wanden van glas die bestaan uit verschillende delen die je in en uit kunt schuiven. Deze schuifwanden kunnen gemonteerd worden in overkappingen van aluminium, maar bijvoorbeeld ook in overkappingen van hout. Een schuifpui tenslotte, is niet bedoeld voor een veranda, maar wordt in de pui van je huis gemonteerd en is dus een toegangsdeur voor je huis. 

*Let wel; aluminium is een maatvast materiaal, hout kan echter werken en dat kan eventueel kieren ten gevolg hebben. 

 

 

 

Glazen schuifdeuren uitzicht

 

screens

Glazen schuifdeuren: ultieme flexibiliteit

Met glazen schuifdeuren creëer je op een stijlvolle en moderne manier extra leefruimte. Het glas geeft een open en ruimtelijk gevoel, je houdt immers een vrij uitzicht op je tuin. Het grote voordeel van glazen schuifwanden is dat je, afhankelijk van het weer, de delen open of (deels) dicht kunt schuiven. Wanneer de schuifdeuren gesloten zijn, heb je nog meer bescherming tegen regen en wind.

 

Ook geschikt voor zonwering

Je kunt je glazen schuifdeuren zowel aan de voorzijde als zijkanten van je overkapping plaatsen. Net wat het beste bij jouw situatie en wensen past. Bang voor inschijnende zon? Met verticale zonwering zoals elektrisch bedienbare screens bieden glazen schuifdeuren ook extra bescherming tegen de zon. 

 

Steel look glazen schuifdeuren

Er zijn ook schuifdeuren op de markt in een stoere, industriële steel look. Gesloten wekt het de indruk van een vaste wand met stalen kozijnen en roeden. Dit geeft een extra sfeervolle dimensie aan je aluminium overkapping.  Warmer weer? Dan schuif je jouw glazen steel look schuifwand net zo makkelijk open als een normale glazen schuifwand. 

 

Steel look kozijn tuinkamer

 

Waar let je op bij de aanschaf van glazen schuifdeuren

Ook van die mooie glazen schuifdeuren voor je overkapping? Let dan op het volgende:
 

Afmetingen 

Allereerst is het ontzettend belangrijk dat de glazen schuifwanden exact de juiste maat hebben. Verandaliving meet daarom altijd ter plaatse de gemonteerde overkapping in voordat wij de glazen schuifdeuren bestellen en monteren. Let er wel op dat er per type schuifwand andere maximale hoogtes gelden. Uiteraard voorzien wij je daarin van advies.

Glas

Er zijn aardige kwaliteitsverschillen op de markt als het om glazen schuifwanden gaat. Wij verkopen alleen maar schuifdeuren met gehard veiligheidsglas dat niet verkleurt. Het glas splintert dan niet, zelfs bij barsten of breken. Wel zo fijn, zeker met kinderen. Verder is het mooi als de panelen slechts een minimale overlap hebben, zodat het echt als 1 wand oogt.

Onderrail

Glazen schuifdeuren rusten in een onderrail. Het verschilt per aanbieder hoe hoog of hoe laag deze onderrail is. Een lage onderrail die op hetzelfde niveau ligt als de bestrating, zorgt ervoor dat je tuinkamer voor iedereen toegankelijk is. 

beslag glazen schuifdeuren

Type beslag

Afhankelijk van het type glasdeuren kun je deze ook laten voorzien van bijvoorbeeld een mooie rvs deurknop of een slot zodat uw tuinkamer afgesloten kan worden. Het fijne van een deurknop is dat er een stuk minder vingerafdrukken op het glas komen.  

Kleur

Glazen schuifdeuren hebben over het algemeen een minimalistisch design met aan de onderzijde een aluminium afwerking. Afhankelijk van het type model kan deze in verschillende kleuren afgewerkt worden, waarbij het natuurlijk het mooiste is dit in dezelfde kleur te doen als de rest van uw overkapping.

Afwerking

Tenslotte gaat het om de details. Deurmeenemers bijvoorbeeld, zorgen ervoor dat je tuinkamer in 1 beweging soepel op en dicht gaat en je niet alle delen afzonderlijk hoeft te verplaatsen. En heb je al gedacht aan tochtborstels? Hiermee houd je ongewenste kou buiten. Ben je er echter wel van bewust dat een tuinkamer natuurlijk niet geïsoleerd is. 

detail schuifwand

Montage van je glazen schuifdeuren

De montage van je schuifdeuren is een secuur werkje. Je wilt niet dat er onverhoopt beschadigingen aan je deuren optreden terwijl je deze monteert. Ons montageteam heeft jarenlange ervaring met het plaatsen van glazen schuifdeuren daarom zullen wij dit altijd voor je verzorgen. Overigens plaatsen wij altijd eerst de overkapping en meten wij daarna pas de deuren in en bestellen we deze. We weten dan namelijk echt op de mm wat de afmeting van je deuren moeten worden. Zo weet je zeker dat je een set schuifdeuren krijgt die mooi aansluit.

 

Makkelijk te onderhouden

Omdat jouw schuifwand van glas is, is deze eenvoudig te onderhouden. Het schoonmaken van het glas is niet de leukste dat er is, maar doe dat wel regelmatig. Houdt het dus goed bij, dan valt het allemaal reuze mee.  Het schoonmaken van zowel de binnen- als buitenkant verlengt de levensduur van het glas. Zorg ook dat de onderrail vrij blijft van vuil en bladeren. 

 

Garantie op je overkapping met glazen schuifwand

Uiteraard wil je niet voor verrassingen komen te staan bij een uitgave als dit. Let dus altijd goed op wat voor garantie er op je overkapping en/of glazen schuifdeuren wordt geboden. Bij Verandaliving staat service voorop. Mocht er na je aankoop wat zijn, zorgen we dat het altijd naar tevredenheid wordt opgelost. Dit kun je ook teruglezen in de mooie reviews die wij regelmatig krijgen. 

 

Tot zover ons blog over overkappingen met glazen schuifwanden. Heb je nou vragen of wil je een offerte? Neem dan gerust contact met ons op of maak direct een afspraak!