Gerenommeerde merken
Uitgebreide showtuin
Persoonlijk & eerlijk advies
Gespecialiseerd in maatwerk
Showroom area

Aluminium tuinkamer

Duurzaam, onderhoudsvrij en veelzijdig

Interesse in een aluminium tuinkamer?

Op deze pagina vertellen we je graag alles over dit onderwerp. Verandaliving in Vianen verkoopt en monteert namelijk al meer dan 15 jaar aluminium tuinkamers van gerenommeerde merken. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, staan we voor je klaar. Je bent van harte welkom in onze showroom!

Profiline tuinkamer

Waarom een aluminium tuinkamer?

Je hebt waarschijnlijk al besloten dat je een tuinkamer wilt. Een mooie investering in je huis waarmee je veel extra leefruimte krijgt en langer geniet van je buitenruimte! De vraag is alleen wat voor soort tuinkamer je wilt: van hout of aluminium. Natuurlijk is een tuinkamer van hout heel erg sfeervol. Hout is echter een materiaal dat veel onderhoud behoeft en onder invloed van het weer kan werken (uitzetten en weer krimpen). Ook kunnen er scheurtjes ontstaan waardoor de constructie na verloop van tijd toch minder solide wordt. Dit is bij een aluminium tuinkamer allemaal net even anders.
 

De voordelen van een aluminium tuinkamer

Een aluminium tuinkamer heeft ten opzichte van een houten tuinkamer een hoop voordelen. Vandaar dat dit type tuinkamer erg populair is. We zetten de voordelen van een aluminium tuinkamer graag voor je op een rij:

  • Aluminium is een licht materiaal dat tegen een stootje kan
  • Het is uitermate geschikt voor buiten
  • Het materiaal ‘werkt’ niet bij temperatuurverschillen
  • Een aluminium tuinkamer roest niet
  • Het heeft een lange levensduur, gaat vaak wel 30 jaar mee
  • Weinig onderhoud nodig
  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Afwerking in veel kleuren mogelijk
  • Zowel in moderne als klassieke uitvoeringen verkrijgbaar

Je ziet dus dat je met een aluminium tuinkamer echt alle kanten op kunt en hier ook lange tijd plezier van hebt.

Tropische Verasol Profiline tuinkamer

Een aluminium tuinkamer kopen 

Ga je een aluminium tuinkamer kopen, laat je dan goed adviseren. Er is namelijk een hoop verschil in kwaliteit. Verandaliving verkoopt tuinkamers van onder andere het Nederlandse merk Verasol en het Duitse merk Weinor, beide marktleiders als het gaat om aluminium veranda’s.

Verasol produceert in een eigen fabriek in Duitsland waar passie en vakmanschap hoog in het vaandel staan. Zo wordt de bekende Verasol kwaliteit gewaarborgd. Standaard zit er 5 of 10 jaar garantie op de Verasol modellen.

Ook Weinor heeft eigen productielocaties. Hier worden strenge kwaliteitscontroles uitgevoerd door gecertificeerde procedures en productprocessen. Het aluminium wordt door henzelf gepoedercoat. Dit waarborgt een optimale kwaliteit en een ruime keuze aan kleuren. Weinor geeft een garantie van 7 jaar op haar modellen.
 

Plaatsing, afmeting, constructie

Ook een aluminium tuinkamer kun je plaatsen zoals je wilt. Aan huis of vrijstaand, het is allebei mogelijk. Je kunt je tuinkamer zelfs in een hoek plaatsen als je wilt. Wanneer je een groot oppervlak te overkappen hebt, zul je vaak te maken krijgen met extra palen. Dit hoeft echter niet, wij kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een extra verstevigde goot. Zo kan bijvoorbeeld een tuinkamer van wel 7 meter breed gewoon op 2 palen staan. En ook tuinkamers van breder dan 7 meter zijn vaak nog mogelijk. Wij voorzien je graag van advies over de beste opstelling en afmetingen passend bij jouw situatie. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk dus er is veel mogelijk!
 

Dakbedekking: glas of polycarbonaat

Een belangrijke keuze bij de aanschaf van een aluminium tuinkamer is de dakbedekking. De belangrijkste keuze die je zult moeten maken is: glas of polycarbonaat. Polycarbonaat is er in verschillende structuren, helder en opaal en ook nog in een warmtewerende variant. Ze verschillen o.a. in de hoeveelheid licht die het materiaal doorlaat, hoe warmtewerend het materiaal is, hoe dik en uiteraard de uitstraling. Een glazen dakbedekking is gemaakt van gelaagd veiligheidsglas. Dit type dakbedekking is extra sterk en heeft een heldere en open uitstraling. Beiden hebben hun voor- en nadelen dus laat je goed informeren. 
 

Ruime keuze uit voor- en zijwanden

Bij een aluminium tuinkamer heb je ook ruime keuze uit diverse zijwanden. Van kozijnen en deuren tot rabatdelen en glazen schuifwanden. Helemaal dicht, helemaal open of gedeeltelijk dicht in combinatie met een spiekozijn. De keuze is aan jou! Afhankelijk van het model tuinkamer dat je kiest kun je jouw aluminium tuinkamer helemaal zelf samenstellen.
 

Jouw aluminium tuinkamer aankleden

Natuurlijk kun je jouw tuinkamer ook nog aankleden met zonwering en verlichting. Zo geniet je overdag en ’s avonds optimaal van je tuinkamer. Verandaliving levert daarnaast ook nog bestrating voor in je tuinkamer, design heaters en buitenkeukens. Zie je jezelf al zitten?

Montage & maatwerk

Tenslotte is de vraag, ga je zelf je tuinkamer monteren of laat je dit doen? Ons advies is om dit altijd te laten doen. Vaak blijkt dit namelijk in de praktijk flink tegen te vallen. Onze monteurs hebben veel ervaring met het plaatsen van aluminium tuinkamers en verzorgen altijd maatwerk. Je hebt er geen omkijken naar (thuisblijven hoeft zelfs niet) en ook na de oplevering kun je nog bij ons terecht met vragen. Je profiteert ook na die tijd nog van de speciale Verandaliving service.

Verandaliving maatwerk Versasol profiline

Offerte of een persoonlijk advies?

Wij helpen je graag verder met de aluminium tuinkamer van je dromen. Bezoek onze showroom of vraag een richtprijs aan.