Gerenommeerde merken
Uitgebreide showtuin
Persoonlijk & eerlijk advies
Gespecialiseerd in maatwerk

In 8 stappen naar de tuinkamer van je dromen – deel 2

Binnentuin Verandaliving

In het eerste deel van ons blog namen we je mee in de voorbereidingen die je kunt treffen voordat je daadwerkelijk tuinkamers gaat bekijken. Je weet de voornaamste functie van je tuinkamer, waar je deze wilt plaatsen, hoe groot deze ongeveer moet worden, welk materiaal je voorkeur heeft, wie de tuinkamer moet gaan plaatsen en wat voor budget er ongeveer beschikbaar is. Tijd voor de volgende stappen op weg naar de tuinkamer van je dromen!
 

Stap 2 - naar de showroom

Uiteraard is het heerlijk om vanuit je luie stoel je te vergapen aan mooie plaatjes, maar in een showroom ervaar je pas echt de beleving van een tuinkamer. Je kunt de verschillende modellen, materialen en kleuren bekijken en vergelijken. Ga je voor robuust of verfijnd, modern of klassiek, licht of donker. 
 

Keur aan modellen en opstellingen

In de showroom van Verandaliving vind je een keur aan modellen en opstellingen. Zowel in onze binnentuin, als onze showtuin buiten. Verandaliving voert alleen aluminium veranda’s van gerenommeerde merken. Kwaliteitsproducten dus. Binnen zie je de modellen overzichtelijk bij elkaar waardoor je ze goed kunt vergelijken. Buiten zijn de overkappingen en tuinkamers te zien in hun natuurlijke habitat, onder de weersomstandigheden van dat moment. Omdat deze modellen al langere tijd buiten staan, zie je goed hoe de materialen zich houden onder zon, regen, wind, warmte en kou. 
 

Eerlijk advies

Neem gerust de tijd om lekker rond te neuzen. Als je er klaar voor bent, raden we je aan om het gesprek aan te gaan met een adviseur. Die kan je alle ins en outs over de getoonde modellen vertellen en je adviseren op basis van jouw situatie en wensen. Neem daarom altijd foto’s en/of tekeningen mee die je in de voorbereiding verzameld/gemaakt hebt. Een goede adviseur stelt veel vragen en zal niet schromen een eerlijk advies uit te brengen. Het kan zijn dat dit niet altijd strookt met je verwachtingen. Maar met onze jarenlange ervaring in het plaatsen van tuinkamers vinden we het belangrijk eerlijk te zijn. Hiermee hebben we al talloze klanten de veranda van hun dromen bezorgd. Dit horen we regelmatig terug van onze klanten!
 

Stap 3 - jouw ideale tuinkamer samenstellen

Nu de oriëntatiefase voorbij is, begint het echte werk. Je gaat je tuinkamer samenstellen. Je begint bij de basis van je tuinkamer ofwel het merk en product dat je kiest. In overleg met de adviseur worden de afmetingen en het aantal staanders bepaald. Het aantal staanders waar de overkapping op rust, hangt af van de breedte van je tuinkamer en welk type dakbedekking je kiest. Hiervoor heb je vaak de keuze uit meerdere type dakbedekkingen van polycarbonaat en glas. Laat je goed voorlichten over de voor- en nadelen van ieder type voordat je een keuze maakt. Natuurlijk bepaal je in deze fase ook de kleur van het frame en het type sierlijst voor de goot bovenaan je tuinkamer. 


Zijwand kozijn CUBE

Uitbreiden met voor- en zijwanden

Nu de basis is bepaald kun je de overkapping gaan uitbreiden met voor- en zijwanden waardoor het een echte tuinkamer wordt. Afhankelijk van het model dat je hebt gekozen, kun je hiervoor denken aan glazen schuifwanden, kozijnen, deuren, ramen, schuifpuien en rabatdelen. Wat je kiest hangt helemaal af van de plek waar je jouw tuinkamer gaat plaatsen en waarvoor je deze wilt gaan gebruiken. Onze adviseurs kunnen je hier uiteraard goed in adviseren.  
 

Je tuinkamer aankleden

Tenslotte bespreek je de aankleding zoals bestrating, (led) verlichting, zonwering en verwarming. Er zijn diverse opties en combinaties mogelijk die uiteraard ook afhangen van de functie en plaatsing van de tuinkamer maar wellicht ook van je budget. De aankleding van je tuinkamer bepaalt zeker ook een groot deel van het comfort, dus zeker geen sluitpost wat ons betreft!
 

Eerste offerte met richtprijs

Nu jouw tuinkamer is samengesteld, maken wij op basis hiervan een eerste offerte met richtprijs. We sturen je een uitgebreid digitaal document toe waarin je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten en voor welke investering.
 

Tuinkamer Weinor Sempra binnentuin Verandaliving


Stap 4 - meten is weten, de inmeetafspraak

Jouw tuinkamer komt steeds dichterbij! Wanneer je akkoord bent met de eerste offerte, plannen we een inmeetafspraak in. Voor het maken van een definitieve offerte, is het namelijk nodig de situatie ter plaatse te zien. We controleren uiteraard of alle zaken in de eerste offerte ook daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden en bepalen we welke fundering we het beste kunnen gebruiken (tegelfundering of schroeffundering). Ook bekijken we waar we eventueel rekening mee moeten houden bij de montage. Een regenpijp die in de weg zit bijvoorbeeld of wellicht andere bouwkundige zaken. Mochten we uitdagingen tegenkomen, bespreken we graag de mogelijke oplossingen. Ons team is gespecialiseerd in maatwerk!
 

Stap 5 - de aankoop

Nu we de situatie ter plaatse hebben gezien, passen we de eerdere offerte waar nodig aan en krijg je van ons een definitieve (digitale) offerte. Het is belangrijk alles goed te controleren, want bij akkoord op de offerte gaan we de bestelling bij de leverancier voor je in gang zetten. Als de bestelling eenmaal geplaatst is, is het lastig om nog zaken aan te passen. Overigens betaal je bij ons pas na de montage van je tuinkamer en hoef je niets aan te betalen.
 

Stap 6 - het plaatsen van je tuinkamer

Het gaat nu echt gebeuren! Wanneer de materialen besteld zijn, plannen we een voorlopige datum in voor het plaatsen van je tuinkamer. Wij proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met je wensen. Wij zijn hierbij wel afhankelijk van de levertijden bij onze leveranciers.

Het plaatsen van een veranda of tuinkamer duurt zo’n 1 tot 4 werkdagen afhankelijk van het type en de samenstelling. Zijn er extra werkzaamheden afgesproken dan kan de doorlooptijd langer zijn. Bij tuinkamers delen we het werk meestal op in 2 fasen. We plaatsen dan eerst de basis en meten de glazen (schuif)wanden in. In de tweede fase plaatsen we de glazen wanden. Zo zorgen we voor een optimaal resultaat.

Overigens hoef je niet perse thuis te zijn tijdens de montage. Na ontvangst en het wegwijs maken, kunnen onze monteurs zelfstandig aan de slag. Zolang ze maar toegang hebben tot de tuin en deze vrij is van obstakels.
 

Verandaliving tuinkamer Verasol Profiline


Stap 7 - schoonmaken en inrichten

Jouw tuinkamer staat! Tijd om de boel eerst lekker een sopje te geven. Check hiervoor altijd eerst onze do’s en dont’s. Eventueel kun je voor de eerste schoonmaakbeurt ook ons professionele schoonmaakbedrijf inschakelen. En dan kan eindelijk het leukste werk beginnen: de inrichting! Het fijne van een tuinkamer is dat je helemaal los kunt gaan met de aankleding en styling. Want wat voor weer het ook is, alles blijft lekker droog. Je geniet het hele jaar door van jouw gedroomde tuinkamer.

Let er bij sneeuw wel op dat dit bij harde wind mogelijk iets kan inwaaien. De kamer is namelijk niet compleet geïsoleerd natuurlijk.
 

Stap 8 - je tuinkamer onderhouden

Natuurlijk wil je dat jouw tuinkamer jarenlang meegaat. En ondanks dat aluminium een onderhoudsarm materiaal is, is het goed om je veranda regelmatig te onderhouden. In principe adviseren wij eens per seizoen een grote onderhoudsbeurt. Mits je aan de kust woont of in de buurt van industrie. Dan adviseren we dit vaker te doen. En als je jouw tuinkamer met passende woonaccessoires meteen weer in de sfeer van dat seizoen brengt, wordt het nog leuk ook! 😉

Tot zover onze 8 stappen naar de tuinkamer van je dromen. Enthousiast geworden en wil je een bezoekje aan onze showroom brengen? Dat kan. Maak hiervoor een afspraak via ons afsprakenformulier of bel ons. We zien je graag snel in onze showroom!