Gerenommeerde merken
Uitgebreide showtuin
Persoonlijk & eerlijk advies
Gespecialiseerd in maatwerk
Terrein van de showroom

Onderhoud

Uw veranda onderhouden

Voor jarenlang plezier

Wanneer u een veranda aanschaft, wilt u daar natuurlijk jarenlang plezier van hebben. Ondanks dat aluminium een onderhoudsarm materiaal is, is het goed om uw veranda regelmatig te onderhouden. Zo houdt u deze nog langer mooi. In principe adviseren wij eens per seizoen een grote onderhoudsbeurt. Woont u aan de kust of in de buurt van veel industrie dan kunt u het beste iedere 3 à 4 maanden uw veranda schoonmaken. Hieronder vindt u tips voor het onderhoud van uw veranda. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Voor u begint

Do's en dont's

  • Gebruik liever geen hogedrukreiniger om uw veranda te reinigen. Deze is te krachtig en kan uw veranda beschadigen. Ook bestaat het risico dat u het vuil tegen de gevel van uw woning opspuit
  • Gebruikt u een ladder, zorg dan voor een laddersteun of wikkel een doek aan de bovenzijde van de ladder. Hiermee voorkomt u beschadigingen
  • Gebruik geen hark of andere hard metalen gereedschap waarmee u de veranda kunt beschadigen
  • Gebruik geen agressieve schoonmaak- of schuurmiddelen. Een zeepsopje voldoet prima
  • Een uitschuifbare raamwisser is een handig hulpmiddel
  • Werk altijd van boven naar beneden
Veranda schoonmaken

Aan de slag

Een schone veranda in 6 stappen

Stap 1. Reinig regelmatig de dakgoten

Voorkomen is beter dan genezen. Maak daarom regelmatig de dakgoten van zowel uw woning als uw veranda schoon. Trek een paar werkhandschoenen aan en verwijder alle bladeren en vuil. Hiermee voorkomt u dat er vuil regenwater op het dak van uw veranda stroomt en ontstaan er minder snel verstoppingen.

Stap 2. Ruim uw veranda op

Geen must, maar een opgeruimde veranda werkt het fijnst! Dus ruim overbodige zaken op en schuif waar nodig meubels aan de kant.

Stap 3. Maak het dak van uw veranda schoon

Het dak van uw veranda maakt u het liefst minimaal eens per seizoen schoon. Werk hierbij veilig. Wilt u op het dak staan, leg dan bijvoorbeeld een houten plaat over de liggers om het glas te beschermen. Houd rekening met het maximale gewicht dat uw overkapping kan dragen. Vaak is dat tot zo’n 100 kg.

  • Glazen dak | Een glazen dak kunt u het beste eerst schoonspoelen met water om het eerste vuil te verwijderen. Daarna maakt u de platen schoon met een lauw zeepsopje en een zachte spons of een oplossing van water en schoonmaakazijn. U rondt de klus af met een zeem en uitschuifbare raamwisser.
  • Polycarbonaat dak | Heeft uw een dak van polycarbonaat? Dan haalt u het eerste vuil weg met een schone zachte bezem. Daarna maakt u de platen schoon met een lauw zeepsopje en zachte spons. Tenslotte spoelt u het dak goed na met schoon met water en maakt u de platen droog met een schone zachte doek.  

Stap 4. Neem het aluminium frame af

Als het dak schoon is gaat u door met het schoonmaken van het aluminium frame. Dit kunt u het beste doen met zachte doek of spons en een lauw zeepsopje. Als het frame erg vuil is, spoel het dan eerst af met water om krassen te voorkomen.

Stap 5. Maak de glazen wanden schoon

Hebt u ook glazen wanden in uw veranda, start dan met het schoonborstelen van de onderrail zodat uw schuifwanden weer lekker soepel lopen. Gebruik hiervoor een zachte borstel. De glazen wanden zijn het beste schoon te maken met zachte spons en een oplossing van water en schoonmaakazijn. Neem het glas daarna af met een wisser en zeem. 

Stap 6. Richt uw veranda opnieuw in

Zo, uw veranda is weer heerlijk schoon! Nu is het tijd om uw veranda weer opnieuw in te richten en eventueel gezellig aan te kleden met nieuwe planten en accessoires. Klaar? Schenk dan een lekker drankje in en geniet van uw werk!

Onderhoudstips veranda