Gerenommeerde merken
Uitgebreide showtuin
Persoonlijk & eerlijk advies
Gespecialiseerd in maatwerk
Terrein van de showroom

Dakterras met Plaza Viva pergola zonwering

Stabiele zonwering op staanders

Dakterras met Plaza Viva pergola zonwering

Met een dakterras op het Zuidwesten en dus de hele dag zon, had bewoonster Jolanda dringend behoefte aan goede zonwering. Na een bezoek aan de Verandaliving showroom had ze haar keuze snel gemaakt. Het werd de Plaza Viva van Weinor, een pergola zonwering op staanders van wel 5 meter diep. Inmiddels geniet Jolanda optimaal van haar dakterras en de schaduw op zonnige dagen. Ook als er een windje staat. En in het geval er toch eens een Hollands buitje valt, zit ze heerlijk droog. De extra volant beschermt tegen de laagstaande zon aan het einde van de dag. Kijk mee en geniet van de prachtige foto's!

Plaza Viva Pergola zonwering verandaliving

Zonwering meets overkapping

Jolanda wilde graag haar hele dakterras kunnen overkappen. Vooral bij zon maar ook voor een stukje beschutting wanneer het iets minder weer is. Een pergola zonwering is dan een mooie tussenoplossing. Met een normaal zonnescherm kun je maximaal 3,5 meter uitval overbruggen. Met pergola zonwering kun je door de staanders tot wel tot 5 of zelfs 6,5 meter uitval overbruggen en kun je kiezen voor een waterafstotend of zelfs waterdicht cabrio doek. Daarbij oogt het door de staanders al snel als een gezellige overkapping. Ideaal voor Jolanda dus! 

Pergola zonwering Weinor Plaza Viva Verandaliving
Zonwering op staanders

Constructie

Wind- en regenbestendig

De staanders van deze textiele pergola zonwering zorgen voor een stevige constructie, zelfs tot windkracht 6. Omdat Jolanda de Plaza Viva op haar dakterras geplaatst wilde hebben, monteerden wij deze met behulp van voetplaten in plaats van de reguliere fundering. Uiteraard is de Plaza Viva te bedienen met een afstandsbediening en is er voor het gemak een zon/windsensor gemonteerd. Jolanda koos daarnaast voor de optionele telescoopstaanders. Zo kun je bij regen de staanders handmatig verlagen zodat het regenwater eenvoudig van het doek afloopt. 

Verandaliving pergola zonwering op staanders

Doek

Optimale UV bescherming

Jolanda koos voor een Optistretch doek in een rustig gemeleerd grijs uit de Momentum collectie (nr 6-378). Het hoogwaardige polyester doek is waterafstotend dus geen paniek wanneer er eens een buitje valt. De ritsgeleiding zorgt voor een gelijkmatige doekstand. Omdat Jolanda koos voor een Optistretch doek, hangt het extra strak en bevat het geen lichtspleet. Weinor doeken hebben daarnaast een lange levensduur, blijvend mooie kleuren en een hoge UV-bestendigheid. Dankzij de weefselbescherming van teflon zijn ze ook nog eens vuilafstotend.

Pergola zonwering op staanders

Volant Plus

Tegen laagstaande zon

Omdat het dakterras van Jolanda op het Zuidwesten ligt, heeft ze vaak last van de laagstaande zon en het bijbehorende verblindende zonlicht. Met de optionele Volant Plus van Weinor is dit probleem opgelost. De Volants van Weinor zijn handmatig te bedienen en verkrijgbaar in diverse lengtes en doekkleuren. Wil je meer dan kun je jouw Plaza Viva zelfs rondom voorzien van screens. Ook handig tegen inkijk, al heeft Jolanda daar weinig last van met dit geweldige uitzicht!

Advies over pergola zonwering?

Kom naar onze showroom! Hier kunnen we je alles laten zien en je een advies op maat geven. Maak snel een afspraak via onze website.